Revalidatie voor mens & dier
Adres
Lindestraat 66, Hoeleden
Openingsuren
Op afspraak

Naar de kiné voor jezelf… én je paard!

Als eerste in het Hageland lanceert kinesitherapeute Tina Hendrickx uit Kortenaken een nieuw concept. In haar praktijk kan je terecht voor jezelf én je paard. Daarmee combineert Tina haar werk en passie.

Tina Hendrickx opent praktijk in Hoeleden (Kortenaken)

Als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, heeft Tina Hendrickx de nodige ervaring op gedaan ‘mensen’ als meewerkende partner in een kinépraktijk in Sint-Truiden. Nu opent ze haar hoogst eigen praktijk in Hoeleden, deelgemeente van Kortenaken.

Een verstuikte enkel, een pijnlijke knie, hernia’s, een heupprothese, … voor al deze klachten en meer kan je bij haar terecht. Tina was als kind al gefascineerd door het menselijk lichaam en de werking er van. De keuze om kinesitherapie te gaan studeren was dan ook snel gemaakt. Tina spitste zich specifiek toe op mensen met hart- en longproblemen, obesitas en diabetes.

Haar voorliefde voor paarden

Vandaag de dag verwachten we steeds meer van onze viervoeters. Naast een trouwe vriend worden onze dieren ingezet in de sport. Ook jouw dier kan bijgevolg blessures oplopen. Wanneer we als mens met een blessure worden geconfronteerd, wordt als snel een kinesitherapeut aangeraden. Deze optie maakt Tina Hendrickx nu ook mogelijk voor paarden, als eerste in de streek.

“Mijn paardjes zijn mijn passie en mijn leven. Het was toen ik meer en meer begon te beseffen dat ook zij nood kunnen hebben aan een goede behandeling, dat ik op zoek ben gegaan hoe ik me hier verder in kon specialiseren. Nu, twee jaar later, met de nodige diploma’s als dierfysiotherapeut op zak, wil ik ook graag andere paardeigenaren helpen om hun dier te verzorgen en te behandelen.”

Langskomen met je paard bij Tina hoeft niet alleen bij blessures. Denk maar aan de juiste opbouw van spieren bij jonge dieren, specifieke trainingsprogramma’s richting sport, jaarlijkse check-ups om letsels te vermijden, …

Binnenkort ook voor honden

Dierfysiotherapie kan aangewend worden op gebied van preventie, revalidatie en training voor elk type van dier. Naast paarden is Tina momenteel bezig om ook de nodige expertise op te bouwen voor honden en andere kleine huisdieren. Kom dus zeker eens langs bij Tina, maar pas op voor het paard in de gang.

Voor verdere info en contactname kan u terecht bij Tina Hendrickx op tina.hendrickx@hotmail.be of +32 496 96 58 76.

Download het persbericht en bijhorende foto’s